Sayin Enginkuzu, bu pazarpayi ile ilgili bir mesele kesinlikle. Linux'te neden virus, trojan vs olmasin? Her seferinde root sifresi sordugu icin mi? Windows Vista ve sonrasi da ayni isi yapiyor guya daha guvenli

, UAC (User Access Control) . Uygulamalarin ve donanimlarin sanallastirilmasi bu yuzden zaten.
Windows'ta önünü alamadığınız sorunun başka işletim sistemlerinde de olduğunu nasıl düşünebilirsiniz?
Windows konusunda onunu alamadigim problem neymis onu bana soyleyebilir misin? Benim windowsla ilgili bir problemim yok, demek ki siz alamamissiniz ki bir tiksinme, gocunma durumu var.
Windows ile bilgisayarı öğrenenler Linux/UNIX hakkında bilgi sahibi olmadan fikir yürütmeleri mümkün değil!
Her turlu linux ve unix vs versionunu kullanmisligim var. Gayet de iyi fikir sahibiyim. Su anda bilgisayarimda ubuntu , pardus , freebsd, macos , backtrack windows server 2008 host uzerinde calismakta. Yani linux / unix hakkinda bilgi sahibi olmadigimi nerden cikardin onu da bir turlu anlayamadim. Zaten profesyonel hayatimda da ayni zamanda unix sistem sorumlusu olarak da hayatimi kazaniyorum, bilmem anlatabildim mi

Bana söyler misiniz Windowsta virüsler nasıl bulaşıyor? Biraz anlatın...
anlatacak vaktim yok, ama virus nasil yazildigina bagli olarak degisik sekillerde bulasabilir

Ben de size Linux'ta aynı yolla neden virüslerin bulaşamayacağını anlatayım. Belki bu yolla birşeyler aktarmam mümkün olabilir. Yoksa uzunca bir makale yazmam gerekecek.
Bence kendinizi hic yormayin, ben bilgi sahibi olmadan (ozellikle de baskasinin hakkinda) fikir sahibi olup buyukluk taslayanlarin pek basarili yayimlar cikartabilecegini dusunmuyorum

Basarilarinizin devamini dilerim.