Hoşgeldin, Ziyaretçi
+ BM Forum » BM Bölümü » Bilgisayar Mühendisliği
 Virüs Çeşitleri

Kullanıcı Adı: Beni Hatirla
Şifre:
Ana Sayfa Yardım Takvim Giriş Yap Kayıt
Sayfa: [1]   Yukarı git
Konu: Virüs Çeşitleri  (Okunma Sayısı 175 defa) Seçenekler Arama
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
« : Mart 14, 2008, 05:18:47 ÖS »
serbay
Doktor

Üyelik Bilgileri
Virüs Çeşitleri

Arkadaşlar bu bilgileri Kaspersky Seminerinde not aldım  Gülümseme

Trojen(truva atı): bilgisayarın kapılarını dış dünyaya açar.Böylece hacker a gün doğar Gülümseme
Keylogger : Her basılan tuşu hafızaya alır.Ve hacker a ulaştırır.
Spyware : Bilgisayardaki bilgiyi dışarı aktarır.
Worm(solucan): Aslında bilgisayara dogrudan zararı yokmuş.Ama hızlı çogalması sayesinde
 bir dosyadan diğerine kolayca geçiyomuş ve zarar veriyorumuş.
Malware : bilgisayara zarar veren kod anlamında.
Crimeware: bu zaralı kodlamayı destekleyen teknoloji.
Phishing(oltalama): Bu fake tarzı bişey.yani senin bi yere bilgileri girmeni sağlıyor ve seni tuzağa düşürüyo.
Ve bilgilerini ele geçiriyor.

« Yanıtla #1 : Mart 14, 2008, 06:38:12 ÖS »
sefa
Rektör
Doktor

Üyelik Bilgileri
Ynt: Virüs Çeşitleri

teşekkürler serbay.. seminer güzeldi iyi notlar almışsın. ama duyduguma göre etkilenmişsin ve eve gelince hemen kaspersky yüklemisin Sırıtan

Ben yandıkça bağrımda sönmez ateş,gece yıldız tenimde gündüz güneş...
« Yanıtla #2 : Mart 24, 2008, 01:41:43 ÖÖ »
LonG
Araştırma Görevlisi
**

Lo sai?

Üyelik Bilgileri WWW

Bence antivirusler bir ise yaramaz, hicbirinin de aslinda ise yaramayacagini size garanti edebilirim. %1 her zaman icin koruma eksigi vardir. Ben simdi bir zararli yazilim yazsam yayilsa gezse dolassa, bir antivirus firmasi tanimlayana update cikartana kadar zaten amacima ulasmis olurum. Hele de yaymasam hedefte kullansam o zaman kullandigim bilgisayar benim zararli yazilimimla ve antivirusuyle birlikte uyumlu bir sekilde yasamini surdurur.

Yani bence bosuna seminer yapiyorlar gibi Gülümseme

En saglami Windows Server 2008 kurulumu ve Hyper - V ile de sanal olarak islerin gorulmesi, o zaman viruse antiviruse falan da gerek kalmaz gibi Gülümseme

Come no!
« Yanıtla #3 : Nisan 14, 2008, 11:23:20 ÖÖ »
enginkuzu
Mezun
Öğrenci

Üyelik Bilgileri WWW

Yukarıda sayılan zararlı yazılımlardan kurtulmanın en basit yolu Linux kullanmaktır. Microsoft ürünlerini kullandığınız sürece belirtilen tehditlerden %100 korunmanızın bir yolu yoktur.
« Yanıtla #4 : Nisan 30, 2008, 10:55:59 ÖÖ »
LonG
Araştırma Görevlisi
**

Lo sai?

Üyelik Bilgileri WWW

Linux kullansin herkes sonra ne olacak? Linux'e virus mu bulasmiyormus Gülümseme

Sadece bir isletim sistemi pazarin soyle bir % 50'sinde faaliyet gostersin yeter, gerisi virus de worm da trojan da kolay.

Ne antivirus ne firewall, ne baska birsey: Is bilincli kullanimda, o zaman birsey bulasmaz merak etmeyin Gülümseme

Come no!
« Yanıtla #5 : Mayıs 01, 2008, 10:52:57 ÖÖ »
enginkuzu
Mezun
Öğrenci

Üyelik Bilgileri WWW

Evet, Linux'a virüs bulaşmıyor... Bu pazar payı ile de ilgili bir mesele değil... Linux/UNIX Windows gibi bir işletim sistemi değildir. Windows'ta önünü alamadığınız sorunun başka işletim sistemlerinde de olduğunu nasıl düşünebilirsiniz? Windows ile bilgisayarı öğrenenler Linux/UNIX hakkında bilgi sahibi olmadan fikir yürütmeleri mümkün değil!

Bana söyler misiniz Windowsta virüsler nasıl bulaşıyor? Biraz anlatın... Ben de size Linux'ta aynı yolla neden virüslerin bulaşamayacağını anlatayım. Belki bu yolla birşeyler aktarmam mümkün olabilir. Yoksa uzunca bir makale yazmam gerekecek.
« Yanıtla #6 : Mayıs 11, 2008, 03:42:17 ÖS »
LonG
Araştırma Görevlisi
**

Lo sai?

Üyelik Bilgileri WWW

Sayin Enginkuzu, bu pazarpayi ile ilgili bir mesele kesinlikle. Linux'te neden virus, trojan vs olmasin? Her seferinde root sifresi sordugu icin mi? Windows Vista ve sonrasi da ayni isi yapiyor guya daha guvenli Gülümseme, UAC (User Access Control) . Uygulamalarin ve donanimlarin sanallastirilmasi bu yuzden zaten.

Alıntı
Windows'ta önünü alamadığınız sorunun başka işletim sistemlerinde de olduğunu nasıl düşünebilirsiniz?

Windows konusunda onunu alamadigim problem neymis onu bana soyleyebilir misin? Benim windowsla ilgili bir problemim yok, demek ki siz alamamissiniz ki bir tiksinme, gocunma durumu var.

Alıntı
Windows ile bilgisayarı öğrenenler Linux/UNIX hakkında bilgi sahibi olmadan fikir yürütmeleri mümkün değil!

Her turlu linux ve unix vs versionunu kullanmisligim var. Gayet de iyi fikir sahibiyim. Su anda bilgisayarimda ubuntu , pardus , freebsd, macos , backtrack windows server 2008 host uzerinde calismakta.  Yani linux / unix hakkinda bilgi sahibi olmadigimi nerden cikardin onu da bir turlu anlayamadim. Zaten profesyonel hayatimda da ayni zamanda unix sistem sorumlusu olarak da hayatimi kazaniyorum, bilmem anlatabildim mi Gülümseme

Alıntı
Bana söyler misiniz Windowsta virüsler nasıl bulaşıyor? Biraz anlatın...

anlatacak vaktim yok, ama virus nasil yazildigina bagli olarak degisik sekillerde bulasabilir Gülümseme

Alıntı
Ben de size Linux'ta aynı yolla neden virüslerin bulaşamayacağını anlatayım. Belki bu yolla birşeyler aktarmam mümkün olabilir. Yoksa uzunca bir makale yazmam gerekecek.

Bence kendinizi hic yormayin, ben bilgi sahibi olmadan (ozellikle de baskasinin hakkinda) fikir sahibi olup buyukluk taslayanlarin pek basarili yayimlar cikartabilecegini dusunmuyorum Gülümseme

Basarilarinizin devamini dilerim.

Come no!
« Yanıtla #7 : Mayıs 12, 2008, 04:29:05 ÖÖ »
enginkuzu
Mezun
Öğrenci

Üyelik Bilgileri WWW

Sayin Enginkuzu, bu pazarpayi ile ilgili bir mesele kesinlikle. Linux'te neden virus, trojan vs olmasin? Her seferinde root sifresi sordugu icin mi? Windows Vista ve sonrasi da ayni isi yapiyor guya daha guvenli Gülümseme, UAC (User Access Control) . Uygulamalarin ve donanimlarin sanallastirilmasi bu yuzden zaten.

Alıntı
Windows'ta önünü alamadığınız sorunun başka işletim sistemlerinde de olduğunu nasıl düşünebilirsiniz?

Windows konusunda onunu alamadigim problem neymis onu bana soyleyebilir misin? Benim windowsla ilgili bir problemim yok, demek ki siz alamamissiniz ki bir tiksinme, gocunma durumu var.

Alıntı
Windows ile bilgisayarı öğrenenler Linux/UNIX hakkında bilgi sahibi olmadan fikir yürütmeleri mümkün değil!

Her turlu linux ve unix vs versionunu kullanmisligim var. Gayet de iyi fikir sahibiyim. Su anda bilgisayarimda ubuntu , pardus , freebsd, macos , backtrack windows server 2008 host uzerinde calismakta.  Yani linux / unix hakkinda bilgi sahibi olmadigimi nerden cikardin onu da bir turlu anlayamadim. Zaten profesyonel hayatimda da ayni zamanda unix sistem sorumlusu olarak da hayatimi kazaniyorum, bilmem anlatabildim mi Gülümseme

Alıntı
Bana söyler misiniz Windowsta virüsler nasıl bulaşıyor? Biraz anlatın...

anlatacak vaktim yok, ama virus nasil yazildigina bagli olarak degisik sekillerde bulasabilir Gülümseme

Alıntı
Ben de size Linux'ta aynı yolla neden virüslerin bulaşamayacağını anlatayım. Belki bu yolla birşeyler aktarmam mümkün olabilir. Yoksa uzunca bir makale yazmam gerekecek.

Bence kendinizi hic yormayin, ben bilgi sahibi olmadan (ozellikle de baskasinin hakkinda) fikir sahibi olup buyukluk taslayanlarin pek basarili yayimlar cikartabilecegini dusunmuyorum Gülümseme

Basarilarinizin devamini dilerim.

Yorum yok!
« Yanıtla #8 : Mayıs 12, 2008, 07:04:40 ÖS »
Gokalp
Rektör
Yardımcı Doçent Dr

MOD: Bilgi!

Üyelik Bilgileri

Benim bu konu hakkında merak ettiğim nokta neden linux sistemlere virüs bulaşmıyor, araştırma yapamıyorum final zamanı olduğu için, bu konu hakkında bir makale çok güzel olur Gülümseme

ama kullandığım kadarıyla şöle bir yapabilirim belki doğru değildir ama, win sistemlerde bazı dll lerine registry ayarlarını değiştirerek kendilerini bulaştırıyolar vs.. bu türüne göre değişir. Linux de bu dll lere karşı gelen dosylara kendilerini yazdırmaya çalışsa root şifresi gerekli olabilir, fakat adam root olarak girerse buna gerek kalmayabilir, artı olarak bu yazılamayan dosyalara nasıl bulaşabilir belki bir açıktan yararlanarak, ya da kendi sistemi ilk önce rootlayıp sonra bulaştırarak neyse tam anlam getiremiyorum Üzgün

Gökalp Kuşçu
Sakarya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği 2. Sınıf
gkuscu [at] saubm.com
« Yanıtla #9 : Mayıs 12, 2008, 07:14:16 ÖS »
enginkuzu
Mezun
Öğrenci

Üyelik Bilgileri WWW

İş hayatından vakit buldukça makeleyi tamamlamaya çalışacağım.
Sayfa: [1]   Yukarı git

Gitmek istediğiniz yer:  

Arsiv
default style Design by saubm Powered by SMF 1.1.5 | SMF © 2006, Simple Machines LLC default style Design by saubm
Bu Sayfa 0.146 Saniyede 34 Sorgu ile Oluşturuldu